3 dolog, ami ingyenessé teheti a könyvelést

Sokan a könyvelési szolgáltatások árát önmagukban hasonlítják össze. Ez vészesen félrevezető lehet. Egy olyan könyvelő, aki csak a kötelező bevallási feladatokat oldja meg, a szükséges rossz kategóriába tartozik.


Ha a könyvelést pénzügyi szolgáltatásként értelmezzük, ahogy a 3RATIO iroda munkatársai is teszik, akkor számos lehetőség van a számviteli szolgáltatásra költött összegek csökkentésére. Nézzük meg a három legkézenfekvőbb módot!
1. Legális adóoptimalizálás. A költségek és bevételek okszerű elhatárolása lehetőséget biztosít az eredmények évek közötti elosztására. Az adóalapot csökkentő tételek azonosítása és az adószámításba történő figyelembe vétele szintén fontos kérdés. A vállalkozások jelentős része elszalasztja a gyakran változó adókedvezményeket.


2. A vállalkozás pénzügyi folyamatainak optimalizálása. A cash-flow átvizsgálásával kiegyensúlyozottabbá válhat a gazdasági tevékenység finanszírozási költsége. A banköltségek tekintetében a legtöbb vállalkozás többet költ, mint ami a banki szolgáltatási igénye. A vállalkozásban időlegesen keletkező szabad pénzforrások hasznot hozó kezelése szintén kiaknázatlan lehetőséget jelent.


3. Fejlesztési források. A pályázati lehetőségek változó mértékben, de folyamatosan rendelkezésre állnak. Az ezekről való lemaradás súlyos veszteségeket jelenthet a vállalkozásoknak.


Összefoglalva, ne csak könyvelési megoldást keressen, mert az átfogó gazdasági szemléletű számviteli szolgáltatás, kedvező esetben több forrást jelenthet Önnek, mint amit rákölt! Érdeklődjön a lehetőségekről kollégáinknál az info@3ratio.hu email címen vagy +36 30 351 3910 telefonszámon!


#könyvelés #vállalkozás #adózás #pénzügy