Túlságosan leterhel a cégem - Mit tehetek tulajdonosként?

Minden életképes üzleti elgondoláson alapuló vállalkozás életében előbb vagy utóbb, a várt fejlődéssel együtt elérkeznek olyan nehézségek, melyek a tulajdonosok számára sokszor rémisztően hatnak, azonban megoldásuk egyszerűbb, mint gondolnánk! Íme néhány kapaszkodó a jelenségek felismeréséhez, megértéséhez és azok leküzdésének lehetőségei!1.: célok és vállalkozási életszakasz

Nagyon fontos annak tisztázása, hogy tevékenységgel milyen célokat kíván elérni. Teljesen mások a lehetőségek, amikor a létfenntartás a fő cél. Viszont egy érettebb, komolyabb gazdasági erőforrásokkal rendelkező cég tulajdonosa már elgondolkodhat a tudatos és fokozatos „kikönnyítő” fejlesztésen.


2.: induló vállalkozások esetén sem reménytelen

A megélhetési vállalkozások is készíthetnek egy hosszabb távú tervet, amennyiben céljaik között szerepel a tulajdonos fokozatos kikönnyítése.


3.: lassan járj, tovább érsz

Nem győzzük hangsúlyozni a tudatos és fokozatos munkát. A vállalkozás mindennapi működésének különösebb zavara nélkül, csak a két fenti elv kiemelt betartása mellett szabad vállalkozásfejlesztésbe fogni.


4.: lehetőségek tárháza

Alapvető dolog átgondolni, hogy milyen növekedési lehetőségek vannak a kiszolgált piacon. E nélkül azt veszélyeztetjük, hogy az általában megnövekedő költségeknek nem lesz fedezete. A növekedés elérhető a kiszolgált vevőszám fokozásával, az értékajánlat fejlesztésével. Vigyázat! Mindkét út átmeneti többlet erőforrás igénnyel fog járni!


5.: folyamatos fejlesztés

A működés bejáratott folyamatait is át kell gondolni. Munkatársak, beszállítók rendszerének és folyamatainak áttekintése hasznos erőforrás-optimalizálási terület lehet.


Konklúzió

Ha ugyanazt csináljuk minden nap, akkor ne várjuk, hogy más legyen az eredmény! Amennyiben nem változtatunk az üzleti modellen és most úgy érezzük, hogy túlságosan leterheltek vagyunk, akkor tovább fogunk haladni a biztos kiégés felé! A 3RATIO iroda szakemberei kipróbált módszerekkel rendelkeznek az üzleti modell fejlesztésben. Minden vállalkozás és cég számára kitörési pontokat tudunk találni az értékajánlat, az értékesítési csatornák, a vevőkiszolgálás, a munkaszervezés, a bevétel- és költségtervezés területén. Vegye fel velünk a kapcsolatot és oldjuk meg közös vállalkozásának problémát, hogy a profittermelés új szintjének elérésért!


#könyvelőiroda #vállalkozás #vállalkozásfejlesztés #üzletmodell